Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen, inlays, voetzoolorthesen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. Podotherapeutische zolen ondersteunen en corrigeren uw voetskelet om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ze ondersteunen hiermee banden, spieren en gewrichten van zowel de voet, knie, heup en de rug. Tevens kunnen ze uw stand- en looppatroon verbeteren.

Middels de 3D scans die van uw voeten zijn gemaakt kan er een scanzool vervaardigd worden. Deze wordt digitaal bewerkt met de juiste elementen voor uw specifieke voetproblemen. Uw zolen worden computergestuurd gefreesd en op maat gemaakt in het door u gedragen schoeisel. Tegenwoordig passen zolen in veel confectieschoenen.

scanner1

scanner2

Afhankelijk van uw behoeftes kunnen uw zolen aangepast worden. Voor sporters maken wij speciale sportzolen. Sportzolen bestaan uit een ander materiaal om u een betere demping en grip te geven tijdens uw sportactiviteiten. Daarnaast hebben sportschoenen doorgaans een andere pasvorm dan schoenen die in het dagelijks leven gedragen worden. Bespreek met uw podotherapeut de mogelijkheden en laat u adviseren welke opties voor u het beste van toepassing zijn.

.
z1 z2