Nagelbeugel

Een nagelbeugel wordt gemaakt van chroomstalen draad van 0,5 mm dik. Door de draad met behulp van een tangetje te buigen naar de vorm van de nagel ontstaat er een nagelbeugel. De nagelbeugel wordt in een aantal behandelingen op spanning gebracht waardoor de vorm van de nagel geleidelijk aan verandert. Een te ronde vorm van de nagel wordt door middel van een nagelbeugel platter.

Nadat de nagel is geknipt en de nagelranden zijn gereinigd wordt de nagelbeugel gebogen zodat deze precies op de nagel past. De nagelbeugel wordt op de nagel gezet en vastgeplakt. Na de plaatsing kan de nagel nog even pijnlijk zijn. Na een dag moet de pijn duidelijk zijn verminderd.

Na plaatsing van de nagelbeugel op de nagel wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Meestal is dit na 6 à 8 weken. Tijdens de volgende behandeling wordt de nagelbeugel er afgehaald om de vorm van de beugel bij te stellen en de nagel te knippen. Door de vorm van de beugel te veranderen en de beugel op de nagel te herplaatsen zal de nagel geleidelijk aan platter van vorm worden. Deze behandeling wordt herhaald totdat de nagel de gewenste vorm heeft.